maanantai 7. lokakuuta 2019

Vettä ja kiviä


Aamulla kaikki lapset olivat unisia ja eivät millään olisi halunneet jäädä kouluun. Piti houkutella heidät pois äitien ja isien syleistä. Mutta pian he keksittyivät jo leikkimään ulkona. Aurinko paistoi kauniisti ja oli ihana olla ulkona, kun ilma oli vielä viileä,+15 astetta.

Kun pääsimme sisään aloitimme aamun aamurinkissä lattialla istuen. Lauloimme yhdelle pojalle onnittelulaulun , kun hän oli viinloppuna täyttänyt 4 vuotta. Lauloimme englanniksi ja portugaliksi, paitsi tietty minä en laulanut kuin englanniksi. Mukana silti olin ja leikin osaavani laulaa portugaliksi ja ylipäänsä leikin että osaan laulaa,

Aamulla klo 10 -11 oli projektitunti. Heillä on erilaisia projekteja, silloin viimeviikolla oli ne floupartyt ja nyt oli vesi ja kivi-leikkien aika. Vettä oli isossa altaassa, jonne sai laittaa maasta kaikkea mitä löysi ja tunnustella eri luonnon elementtejä vedessä ja leikkiä altaassa.

Lapset olivat ihan kuivia eikä yhtään hiekassa.😄Siinä menikin tovi ennen kuin kaikilla 18 lapsella oli kuivat vaatteet yllä ja hiekat pyyhitty jaloista, käsistä ja naamoista. Mutta miten kivaa lapsilla oli.

Sain luvan ottaa lapsista kuvia, niin etteivät kasvot näy. Onneksi, koska kuva on todellakin aina parempi kuin tuhat sanaa. (menikö se sanonta noin...)

Minusta on todella hienoa, että lapset saavat tutkia, tunnustella ja kokea asioita aistinvaraisesti. Ei mietitä mikä sotku tulee tai syökö joku hiekkaa. Ja todella sotkua tulee ja hiekkaa syödään.

Koulun tiloista myös lisää kuvia. Ei mitkään isot luokat n. 20 lapselle.

viereinen luokkahuone

meidän luokkahuone

maalausteline
Loppupäivästä ruokailu, ulkoilu, päikkärit, välipala, leikkimistä, ulkoilua ja kotiin.

Kiva päivä. Kiitos lapsien.😍

Vähän harmittaa, kun opettajat puhuvat keksenään vain portugalia ja en aina tiedä mitä minun odotetaan tekevän. Tänään pyysin palautetta ja pyysin enemmän ohjausta. Ohjaajani on aivan ihana ja ymmärrän, että hänellä paljon työtä ohjata lapsia saati vielä minua. On vaan päiviä milloin lapset saavat vähän erilaisia ohjeita samoista asioista. En aina tiedä missä mennään mikäkin päivä. Kyllä se vielä tästä selkeytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siipien havinaa

Siipien havinaa ... Oli ihana tulla kotiin ja samalla todella haikeaa oli lähteä. Lapsia kova ikävä 💔 Kotiin tulo on ollut yhtä siipien...